11
november 2022

Q&A Kwaliteitsregister voor klinisch verloskundigen

De NVOG-werkgroep Klinische Verloskunde en het NVOG bestuur slaan de handen ineen en richten een eigenstandig kwaliteitsregister voor klinisch verloskundigen op.

4
november 2022

Kwaliteitsregister

Het NVOG-bestuur en het bestuur van de NVOG-werkgroep Klinische Verloskunde hebben besloten om verder te gaan met de oprichting van een eigenstandig kwaliteitsregister voor klinisch verloskundigen.

ECIC 2023 Belgrado

ECIC 2023 Belgrado

Van 9 tot en met 11 maart 2023 organiseert de studygroup intrapartum fetal monitoring samen met de European Association Perinatal Medicin en de European Midwives Association de 6e editie van het European Intrapartum Care Congress (ECIC) in Belgrado.

Algemene leden vergadering

Algemene leden vergadering

De algemene ledenvergadering van de werkgroep Klinische Verloskunde  is 12 december, 19.00 – 19.30 uur, digitaal en op inschrijving dmv mail naar bestuurssecretariaat: bestuurssecretariaat@nvog.

31
mei 2022

Recept voor de perfecte baring

Het CTG is matig. De variabiliteit verdwijnt langzaam uit het daarvoor zo gevarieerde patroon. Ik kijk naar het perineum en zie een mini-segment op de top van de wee.

7
februari 2022

Wat betekent de nieuwe CAO ziekenhuizen voor jou persoonlijk?

Op 20 januari 2022 is er een akkoord Cao Ziekenhuizen bereikt. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat het financieel voor jou betekent, heeft de NVZ speciaal voor medewerkers een rekentool ontwikkeld.

25
november 2021

Collega column - ‘Dat is écht geen probleem’

Mijn collega wil graag afgelost worden, dus direct na een korte overdracht stap ik verloskamer vier binnen. Het is vroeg, ik heb slecht geslapen en aan een wekker die kwart voor zes afgaat, zal ik nooit wennen.

18
november 2021

PODcast Zwanger, corona en aan de beademing

PODcast Zwanger, corona en aan de beademing

Beluister de interessante PODcast Zwanger, corona en aan de beademing.

 

 

16
november 2021

Triage in spoedverloskundige zorg

"Nieuw voor Nederland is wel dat, onder de vlag van Geboortezorg Salland, zowel verloskundigen in de regio àls het ziekenhuis dit model samen gaan gebruiken.

27
september 2021

Ook Adviescollege regeldruk kritisch op nieuwe verantwoordingsregels

Het Adviescollege Toetsing Regeldruk zet, net als de KNOV, grote vraagtekens bij de regeling Jaarverantwoordingsplicht, die zorgaanbieders dwingt elk jaar een lange vragenlijst in te vullen over hun financiële huishouding.